Suroviny:
1 hrnek = 250g
2 hrnky hovězího masa nakrájeného na kostky,
4-5 plátků uzené slaniny,
1 lžíce vepřového sádla,
1 větší cibule,
1 lžička mleté červené papriky,
mletý černý pepř,
1 sterilovaná okurka,
starší chléb,
8 lžic bílého vína,
sůl
Postup:
Na drobné kostky nakrájenou uzenou slaninu rozškvaříme, přidáme sádlo a nadrobno nasekanou cibuli, kterou necháme zpěnit. Zaprášíme mletou červenou paprikou, vložíme maso, opepříme, osolíme a přikryté dusíme, dokud se šťáva docela nevydusí. Podlijeme horkou vodou a amso dusíme doměkka. Nalonec přimícháme nadrobno nasekanou okurku, nastrouhaný chléb, přilijeme víno a ještě chvíli dusíme.
Jako příloha se hodí vše, nejlépe asi hranolky.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář