Suroviny:
4 vepřové kotlety,
mletý černý pepř,
hladká mouka,
1 lžíce vepřového sádla,
1 menší cibule,
1 stroužek česneku,
1/4 lžičky mleté červené papriky,
1 lžíce rajského protlaku,
1pár debrecínek,
2 sterilované okurky,
sůl
Postup:
Maso na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obě strany obalíme v mouce. Potom ho prudce opečeme z obou stran na rozpáleném sádle a vyjmeme na talíř. Do výpeku dáme osmahnout nadrobno nasekanou cibuli, ochutíme rozetřeným česnekem, mletým pepřem, mletou paprikou a rajským protlakem. Přidáme debrecínky nakrájené na tenké plátky, sterilované okurky nakrájené na tenké nudličky a všechno chvíli dusíme. Vložíme opečené kotlety, přilijeme tolik horké vody, aby byly ponořeny a dusíme doměkka. Nakonec šťávu podle potřeby dochutíme.
K této dobrotě se hodí opečené brambory.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář