Ingredience
1 středně velké kuře, 3 makadamské ořechy nebo mandle, 2 lžičky koriandru, čtvrt lžičky kmínu, čtvrt lžičky fenyklu, čtvrt lžičky skořice, 3 hřebíčky, 2 bobkové listy, šťáva z půlky citrónu, 12 zrnek pepře, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička mletého zázvoru, půl lžičky nastrouhané citrónové kůry, 300 ml kokosového mléka, sůl.
Příprava
Kuře očistíme, omyjeme a nasekáme na kousky. Z ořechů cibule, česneku, kurkumy a cayenského pepře připravíme jemnou pastu. Ve větší pánvi ji smícháme s kokosovým mlékem, citrónovou kůrou a bazalkou a uvedeme je do varu. Vložíme kusy kuřete a bez pokličky napolo uvaříme. Pak zmírníme teplotu a zlehka vaříme až doměkka. Šťávy má zůstat poměrně hodně. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou a osolíme.