Ingredience
1 kachna, 6-7 malých cibulek, 30 g sušených hub, 100 ml bílého vína, 10 g hladké mouky, 200 ml smetany, 1 lžička mletého zázvoru, 5 kuliček jalovce, nahrubo mletý pepř, sůl.
Příprava
Omyčou a očištěnou kachnu osolíme vně i zevnitř, okořeníme zázvorem a mletým pepřem. Vložíme ji do pekáče, přidáme nakrájenou cibuli, 5 kuliček jalovce, podlijeme vodou, zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a pečeme. V průběhu pečení podléváme podle potřeby vodou a poléváme vypečenou šťávou. Když kachna začne měknout, přidáme předem namočené houby a přilijeme víno. Upečenou kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přilijeme do ní smetanu, rozmícháme a ještě krátce povaříme. Pak kachnu naporcujeme.
Přílohy
Podáváme s dušenými brambory nebo s knedlíkem a brusinkovým kompotem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář