Ingredience
500 g čerstvých žampiónů (očištěné, nakrájené na plátky), 200 g bambusových výhonků (nakrájených na plátky), 1 cibule (nakrájená nadrobno), 250 ml zeleninového vývaru, 5 lžic oleje, 4 lžíce červeného vína, 2 lžičky škrobu, 2 lžičky vody, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička zázvorového oleje, špetka mletého pepře, sůl dle chuti
Příprava
Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampióny, promícháme a prudce opečeme. Pak přidáme nakrájené bambusové výhonky, cukr, pepř, sójovou omáčku, víno, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme 3-4 minuty. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě a za stálého míchání krátce podusíme.
Přílohy
Hotové jídlo pokapeme zázvorovým olejem. Podáváme s rýží.