Ingredience
Koření: 1 a 1/2 lžička aceofatidy, 2 lžičky kurkumy, 1 až 2 lžičky koriandru, 1/2 lžičky kardamonu, 3 lžičky hnědého cukru, 1 lžička říšského kmínu, sůl, 1 až 2 lžičky garam masaly, 1 chilli paprička Další suroviny: olivový olej na pánev, 1 střední cuketa, 1 rajčatový protlak (nejlépe bio ve sklenici) 300 g sójové kostičky, 3 čerstvá rajčata.
Příprava
Na jedné pánví připravíme z koření na olivovém oleji čóns, dáme na něj cuketu, posolíme ji dostatečně aby pouštěla vodu a přikryjeme pokličkou, necháme dusit do změknutí. Na druhé pánvi připravíme sojové kostičky, které je nejlépe předtím naložit do nějaké vody s kořením (třeba to koření v ingrediencích) či do sojové omáčky (nejlépe vietnamská), kostičky vaříme dokud nezměknou. Poté přidáme sojové kostky k cuketě přilijeme protlak a vaříme. Po chvilce přidáme rajčata a podle potřeb přidáme sůl, hnědý cukr a garam masalu.
Přílohy
Těstoviny, čapátí nebo arabský chleba.
Poznámky
jednoduché na přípravu, koření vždy sedne jinak..