Ingredience
250 g hladké mouky, 140 g másla, 6 lžic studené vody, špetka prášku do pečiva, sůl. Citrónový krém: 500 ml vody, 2 žloutky, kůra a šťáva z 1 citrónu, vanilkový pudink, 70 g cukru.
Příprava
Mouku, prášek, sůl prosijeme s tukem smícháme v drobenku, kterou vodou spojíme v těsto. Utvoříe z něho kulatou placku a pečeme ji na obrácném hrnci vysypaném moukou tak, aby těsto kolem dokola přesahovalo dno kastrolu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme pokud možno rychle v předem prohřáté troubě. Vznikne mísa, kterou pak plníme citrónovým krémem. Citrónový krém: ve vodní lázni připravíme pudink tak, že všechny přísady dáme do studené vody, dobře promícháme, postavíme do nádoby s vařící vodou a šleháme do zhoustnutí. Naplníme jim mísu z těsta. Ze dvou bílků a 100 g cukru ušleháme tuhý sníh, dáme na prochladlý pudink a necháme v troubě zaschnout.