Ingredience: Těsto: 5 vajec, špetka soli, 150 g krupicového cukru, 30 g hladké mouky, 70 g mletých ořechů, 1 lžíce oleje
Dále: pikantní marmeláda (višňová nebo rybízová), trochu čokoládového krému, šlehačka
Postup přípravy: Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky a olej. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s ořechy. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a rychle upečeme (6-7 minut při 200 °C). Upečený plát vyklopíme na čistý papír na pečení, papír na kterém se pekl sloupneme, položíme zpátky a těsto i s oběma papíry srolujeme a necháme vychladnout. Studenou roládu rozmotáme, potřeme vrstvou marmelády, na ni rozetřeme krém a srolujeme zpátky. Dáme ztuhnout do ledničky. Povrch rolády ozdobíme ušlehanou šlehačkou, můžeme posypat čokoládovou rýží nebo kousky oříšků nebo jinými ozdobami.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář