Ingredience
1200 ml vývaru, 200 g brokolice (rozebraná na růžičky), 120 g rýže, 1 menší oloupaná cibule, 1 střední na kolečka nakrájená mrkev, 1 malá kedlubna rozkrájená na špalíčky, 2 lžíce oleje, 1 malý pórek, 1 řapík celeru.
Příprava
Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli s rýž. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Rýžovou polévku ponecháme zvolna vařit. Když je rýže poloměkká, přidáme do hrnce zeleninu. Vše vaříme doměkka. Pórek a celer očistíme. Pórek nakrájíme na kolečka, celer na špalíčky. Těsně před koncem vaření je přidáme do polévky.