Ingredience
800 g kuřecích jater, 50 ml piva, 30 ml vodky, 300 ml mléka, 2 velké cibule, 2 kostky slepičího bujónu, 100 g uzené slaniny, 4 plátky sýra, majoránka, sůl a pepř dle chuti.
Příprava
Do mléka rozdrobíme kostky bujónu, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, sůl, pepř a majoránku. Přelijeme pivem a vodkou. Játra omyjeme a nakrájíme na větší kusy, přelijeme marinádou a na noc dáme do lednice. Před přípravou játra vyjmeme z marinády a necháme okapat na ubrousku. Každý kousek jater zabalíme do tenkého plátku slaniny a spíchneme párátkem. Závitky rozložíme na pekáček a pečeme, dokud slanina nezačne být křupavá. Na každý kousek jater dáme plátek sýra a ještě na pár minut vložíme do trouby, dokud se sýr nerozpustí.