Ingredience: Piškot: 3 vejce, 60 g cukru, 60 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 20 g kakaa, 2 lžíce oleje
Krém: 500 ml bílého jogurtu Hollandia, 2 vanilkové cukry, 500 ml šlehačky + 2 ztužovače, 100 g hořké čokolády, 100 g Margot čokolády, 1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera
Ozdoba: ledové kaštany
Postup přípravy: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme,mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a vysypané moukou dortové formy vel. 24cm a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct cca 10 minut. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.
Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit.
Navrch jsem postrouhala Ledové kaštany s trochou hořké čokolády.
Komentáře
Přehled komentářů
ahoj poradi nekdo buchtu bez praske do pesiva prosim??????:::::::::´´=====)))))
ada
(nikola, 10. 4. 2010 15:27)