Ingredience
800 ml vody, 2 kostky zeleninového bujónu, půl lžičky tymiánu, 1 ml sambal oelek, 4 brambory, 4 stroužky česneku nebo 1 cibule, 400 g brokolice, 1 lžíce olivového nebo řepkového oleje, sůl a pepř, čerstvý tymián
Příprava
Uvaříme vývar z kostky a přidáme tymián a sambal oelek. Oloupeme brambory a pokrájíme je na plátky, cibuli pokrájíme nahrubo. Omyjeme brokolici a pokrájíme ji na větší kousky. Brambory, cibuli a brokolici povaříme ve vývaru asi 10 minut. Zeleninu ve vývaru rozmixujeme. Přidáme olej a ochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Polévku posypeme čerstvým tymiánem. Polévku podáváme s bazalkovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem.