Ingredience
100 g nasekaných mandlí a ořechů, 100 g rozinek, 100 g sušených švestek, 100 g pomerančové a citrónové kůry, 100 g mouky, 1 lžička jedlé sody, půl lžičky soli, 50 g strouhanky, 80 g hnědého cukru, 80 g máslsla, špetka muškátového oříšku a skořice, 2 vejce, 50 g pomerančové zavařeniny, 100 ml brandy, půl vanilkového lusku nebo 1 vanilkový cukr.
Příprava
Veškeré suroviny nasekáme nadrobno, promícháme a necháme 3 hodiny odpočinout. Hmotu vložíme do kameninové nádoby vymazané máslem, přikryjeme víkem, které jsme rovněž pomazali máslem a zabalíme do utěrky, jejíž rohy zavážeme. Vaříme ve vodní lázni 5 hodin. Když je pudink hotový, nádobu otevřeme a necháme vychladnout. Poté opět uzavřeme a uložíme na cca 1 měsíc odpočívat. Asi 2 hodiny před podáváním pudink zahřejeme v páře, přelijeme horkou brandy, zapálíme a podáváme.