Ingredience
4 porce z tresky, 2 pomeranče, 25 g másla, 1 lžička sladké chilli omáčky, půlka citrónu, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list, 1 cibule, 1 lžička pomerančové kůry, sůl, pepř, rukola na ozdobu.
Příprava
Do kastrolu vložíme filé, zakapeme je šťávou z citrónu, přidáme celou oloupanou cibuli, nové koření, špetku soli a bobkový list. Zalijeme vše vroucí vodou, aby byla treska těsně ponořená. Postavíme na vařič a velmi zvolna vaříme 15-20 minut. Mezitím okrájíme pomeranče až na dužinu, vykrájíme jednotlivé dílky a kostru pomeranče vymačkáme k rybám. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme chilli omáčku, dílky pomerančů, pomerančovou kůru, pepř a velmi krátce prohřejeme. Tresku vyjmeme, osušte na utěrce, přendáme na talíře, rozdělíme na ně pomeranče a posypeme rukolou.
Přílohy
Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými brambory.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář