Ingredience: 650 g polohrubé mouky, 1 1/2 lžičky soli, 30 g másla, 125 g nasekaných vlašských ořechů, 2 lžičky nasekané petrželové natě, 7 g aktivního sušeného droždí, 400 ml vlažné vody, slunečnicový olej na vymazání
Postup přípravy: Mouku a sůl dáme do mísy. Přidáme změklé máslo a ořechy, petržel a droždí. Uprostřed přísad uděláme důlek a nalijeme do něho vodu. Těsto zpracujeme pomocí elektrického hnětače nebo vařečkou. Dáme kynout na teplo na 1 1/2 hodiny, až těsto dvojnásobně nabude. Lehce vymažeme 2 plechy slunečnicovým olejem. Těsto znova zpracujeme 2-3 minuty, až je hladké a pružné. Rozdělíme těsto napůl. Z každé půlky vytvarujeme kouli a dáme na plech. Přikryjeme a opět necháme kynout 30 minut. Bochníky poprášíme moukou, nakrojíme na povrchu mřížku a v předehřáté troubě pečeme na 220 °C 10 minut, pak troubu zmírníme na 190 °C a pečeme 20 minut nebo tak dlouho, až je bochník do zlatohněda upečený.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář