Suroviny:
250 ml vody
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
300g hladké mouky
200g pšeničné celozrnné mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru
Postup:
Po ukončení programu těsto vyklopíme, několikrát s ním bouchneme o stůl.
Vypracujeme pěknou kouli, kterou rozpůlíme. Vyválíme na 35 x 25 cm a smotáme jako roládu. Dáme na plech spojenou částí dospod. Obě veky necháme prikryté suchou utěrkou ještě aspoň 30 minut dokynout. Pak veky pomašlujeme rozšlehaným vejcem a vložíme do rozehřáté trouby na 200°C / 8 - 10 minut. Po 8 - 10 minutach snížíme teplotu trouby na 170°C na dalších 12 - 14 minut. V případě silnějšího opečeni shora položíme na veky alobal.
Před rozehřátím trouby vložíme na dno kastrůlek s vodou.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář