Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ingredience: 4 porce králíka, 4 lžíce oleje, 4-6 dl kvalitního červeného vína, 80 g uzené slaniny, 4 střední šalotky (možno nahradit cibulí), tymián, 4 kuličky jalovce, 8 kuliček pepře, 1 velký bobkový list, sůl, vývar na podlévání Postup přípravy: Králíka naložíme den předem: v menším pekáčku, ve kterém budeme péci, rozmícháme sušený tymián v oleji a porce králíka v něm vykoupeme. Šalotky nakrájíme na osminky, polovinu slaniny na kostičky a nasypeme pod králíka a okolo něj. Vše zalijeme vínem a pokud je králík málo ponořený dolijeme studeným vývarem nebo může být i víc vína - verze pro opilce :) Nesolíme, sůl ušáka zbytečně vysušuje. Po odležení přidáme do marinády sůl, promícháme a tak jak máme nachystáno dáme rovnou přiryté péct. Během pečení porce několikrát zkontrolujeme a otočíme. Marináda se postupně vypéká, ale je jí dost, takže když klesne hladinka tak na poslední centimetr, je králík už většinou měkký. Posledních 5-10 min. dopékáme v odkrytém pekáčku a porce poklademe zbytkem slaniny nakrájené na plátky. Po vyjmutí z trouby ještě horkého králíka přelejeme trochou červeného vína, které trochu zředí šťávu a již neprohříváme. Jako příloha se osvědčily malé knedlíčky z bramborového těsta naštěné osmaženou slaninou. Není to ani trochu dietní, ale moc dobré :) Počet porcí: 4 Doba přípravy: 90 min.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář