Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ingredience: 1 vařená brambora (cca 100 g), 250 g polohrubé mouky, 1 vejce, 150 g škvarků, 4 lžíce oleje, 1 dl mléka, 1/2 balíčku sušeného droždí, sůl podle chuti, 1/4 lžičky cukru, vejce na potření, kmín, sezamové semínko na ozdobení, mouka na podsypávání Postup přípravy: Bramboru nastrouháme najemno, přidáme ostatní suroviny (mimo ŠKVARKŮ) a zpracujeme těsto, které necháme pod utěrkou na teplém místě kynout, třeba dvě hodinky. Vykynuté rozválíme na výšku asi 3/4 cm, posypeme rozsekanými, nebo rozemletými škvarky, přeložíme a zase rozválíme, to uděláme ještě jednou. Těsto si při válení podsypáváme moukou. Vyválené těsto na výšku asi 3/4 cm si necháme ještě na vále dokynou asi 1/2 hod. Potom vykrájíme kolečka, která dáváme na pečící papír. Pomažeme vajíčkem a posypeme kmínem nebo seznamem. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C dozlatova. Množství je na 2 plechy.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář