Ingredience
4 kuřecí stehna, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 3 plátky anglické slaniny, 1 cibule, 1 šálek oliv, 8 lžic bílého vína, půl lžičky hladké mouky, sůl, mletý pepř, petrželka, vývar z kuřecích drůbků.
Příprava
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každé položíme plátky slaniny. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme v rozehřátém oleji a másle. Přidáme připravená stehna, podlijeme trochou vývaru a vínem, přidáme olivy a pečeme pod pokličkou v troubě. Při pečení maso podléváme několika lžícemi vína a vývaru. Když je maso téměř měkké, sejmeme slaninu a do šťávy přidáme hladkou mouku utřenou s kouskem másle. Po dopečení stehna vyjmeme a polijeme šťávou a cibulí.
Přílohy
Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.