Ingredience: Na cca 4 porce potřebujeme:1 menší cibuli, 1 lžíci tuku, 1 velký rajčatový protlak, 1 Masox, masový vývar (nemusí být), cukr, sůl, pepř, celou skořici, citron, nové koření, bobkový list, hřebíček, 1 lžíci mouky, mléko, kečup
Postup přípravy: Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list, plátek omytého citronu a 2 hřebíčky zalijeme 3 dcl vroucí vody a necháme vyvařit na polovinu. Nakonec do vody vhodíme Masox a necháme ho rozpustit. Na oleji zpěníme cibulku, posypeme ji 3 lžícemi cukru a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme přes sítko vývarem z koření a dolijeme vývarem z masa nebo vodou. Pak přidáme rajčatový protlak. Lžíci mouky rozmícháme v cca 1 dcl (půl hrnku) mléka a omáčku zahustíme. Pokud je třeba, tak dosolíme, dosladíme nebo dochutíme kečupem. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.Já touto omáčkou také přelévám kuličky z mletého masa
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 60 min.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář