Ingredience: Těsto: 5 vajec, 160 g krupicového cukru, 160 g hladké mouky, 1/4 sáčku prášku do pečiva, 20 g kakaa
Náplň: 200 g jahod, 250 ml smetany ke šlehání, 50 g moučkového cukru
Zdobení: 100 g jahod, moučkový cukr na posypání
Postup přípravy: Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut. Upečený korpus poprášíme hladkou moukou a otočíme na utěrku. Papír odtrhneme a korpus necháme vychladnout.
Jahody očistíme. Asi 100 g propasírujeme a osladíme moučkovým cukrem. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a smícháme s propasírovanými jahodami. Zbylé jahody nakrájíme na kousky.
Korpus potřeme jahodovou šlehačkou a poklademe částí zbylých jahod. Pomocí utěrky ho stočíme a roládu necháme zatuhnout. Pak ji posypeme cukrem, nakrájíme na porce a ozdobíme zbylými jahodami.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář