Ingredience: filety pangase (dle počtu porcí), koření na ryby, listový špenát (lze použít i mražený), 150g nivy, 1 cibule, 1 dcl smetany či mléka, majoránka, pepř, 3 stroužky česneku
Postup přípravy: Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme špenát mražený, necháme rozmrazit a přes cedník přecedíme přebytečnou vodu. Na másle osmahneme cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme špenát a zalijeme smetanou či mlékem. Chvíli podusíme a přidáme nivu. Společně vše podusíme, až zmizí přebytečná tekutina. Ochutíme solí, česnekem, pepřem a majoránkou. Filety pangase osolíme a posypeme kořením na ryby. Necháme chvíli odpočinout. Potom filety opečeme na másle na pánvi.Na talíř si dáme špenát, na něj filety pangase, které ještě posypeme nivou.
Podáváme s různě upravenými brambory.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář