Ingredience
180 g sušených vypeckovaných mandlí, 10 lžic javorového sirupu, 1 lžíce vanilkového extraktu, 2 vejce (bílek a žloutek zvlášť), 80 g hladké mouky, špetka prášku do pečiva, bílý jogurt.
Příprava
Datle přelijeme v malém kastrůlku 200 ml vody a na mírném plameni vaříme asi 5 minut. Pak směs přelijeme do mixéru, přidáme 7 lžic javorového sirupu, vanilkový extrakt a dohladka rozmixujeme. K datlovému pyré vmícháme žloutky a mouku. Bílky mezitím ušleháme dotuha a přidáme je k rozmixované datlové směsi. Do čtyř formiček o objemu asi 200 ml vlijeme po lžíci sirupu a pak je naplníme datlovou směsí. Vložíme do kastrolu a přilijeme k nim horkou vodu tak, aby sahala do poloviny výšky formiček. Povaříme v troubě na 180 stupňů cca 1 hodinu. Hotové bábovičky vyjmeme z trouby a necháme chvíli vychládnout.