Ingredience
300 g vařené rýže, 500 g sterilovaných žampiónů, 1 čerstvá paprika, 1 zelená paprika, 1 cibule, 1 lžíce másla, 150 ml červeného vína, 200 ml silného zeleninového vývaru, 2 lžíce kysané smetany, mletý pepř, sůl dle chuti
Příprava
Očištěné žampióny, nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme nedrobnost, anglickou slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Na rozehřátém másle opečeme slaninu, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přilijeme červené víno, zahřejeme, vmícháme nakrájené žampióny a dusíme 5 minut. Směs podlijeme vývarem, přidáme kysanou smetanu, osolíme, opepříme dle chuti, promícháme a nevaříme. Nakrájíme papriky na kostičky, přidáme uvařenou rýži a promícháme. Naservírujeme na talíře a přelijeme houbovou směsí.