Ingredience: na kilo brambor, 1 celer, 2 velké mrkve, 1 neochucená lučina, sůl, muškátový oříšek, 1 bobkový list, 2 hřebíčky, červená cibule, olivový olej, 1 lžíce másla
Postup přípravy: Do vody dáme bobkový list, hřebíček, mrkev a celer - uvaříme do měkka. Když je mrkev s celerem skoro měkká, dáme vařit na kostky pokrájené brambory. Mrkev s celerem vyndáme, dáme do mísy, přidáme 3 lžíce vývaru a rozmixujeme. Poté zašťoucháme brambory, osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku, balení lučiny a promícháme.
Na talíř klademe kopečky a posypeme červenou cibulkou (na kapce oleje, do kterého jsme přidali 1 lžíci másla, lehce osmahneme na proužky pokrájenou cibuli).
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář