Ingredience: 6 vajec, 150 g polohrubé mouky, 150 g cukru, 4 lžíce oleje, 50 g kakaa, 1 lžička kypřícího prášku
Náplň: 200 g másla, 150 g cukru, 50 ml vaječného koňaku, 2 lžíce rumu, 500 g jedlých kaštanů, 250 ml šlehačky, rybízová marmeláda, lískové ořechy, čokoládová poleva
Postup přípravy: Žloutky utřeme s cukrem, olejem a kakaem. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a lehce vmícháme sníh. Pečeme 30 minut při 180 °C. Kaštany nakrojíme a pečeme 30 minut, oloupeme a rozmixujeme. Přidáme máslo, cukr, rum, koňak a utřeme do pěny. Poté lehce vmícháme vyšlehanou šlehačku. Korpus rozdělíme na tři díly, pomažeme nádivkou, slepíme dohromady a celý dort pomažeme marmeládou, polijeme čokoládovou polevou a obalíme v rozemletých oříšcích. Na vrch dortu stříkáme zdobičkou zbylým krémem okrasné kopečky. Dáme vychladit.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář